Välkommen Torsdag

Välkommen Torsdag

Godmorgon! Känns fortfarande super efter gårdagens lansering av hemsidan och bloggportalen, jag har dessvärre problem och kommer inte in på min mail för tillfället, så har du mailat mig på marica@horseteam.nu så kan svaret dröja, du kan maila till marica.lindberg@outlook.com om du inte fått svar inom 42h. Jag försöker alltid kolla mailen varje dag för att kunna svara och vara aktiv där.

Men nog om mail, uppe med tuppen idag och släppte ut hästarna i hagen vid 06 tiden ungefär. Det blåser iskalla vindar ute och det ska komma snöblandat regn idag mot 11 tiden, så hästarna blev välutrustade med rambotäcken samt halsar på det. Just nu skiner solen i genom lite moln, men det blåser riktigt, riktigt kalla vindar. Så det kändes skönt att lägga på hästarna ett täcke så dom får skydd för den kalla vinden, nu när vinterpälsen typ är borta.

Och nu ska ni inte tro att vi har täcken på hästarna hela tiden, vi slutade med täcken för bra länge sedan, men när vädret inte är bra, om det regnar, snöar eller blåser kraftigt kan hästarna få på sig täcke, vi har två herrar som gärna spänner sig om dom blir kalla och då har vi två hästar med ont i ryggen och kroppen. Kan vi undvika det så är det klart att vi tar den chansen. Men i stort sätt hela sommaren så går dom självklart utan täcken, om det inte ska regna kraftigt då, då åker regntäcken på. Jag vet inte varför, men i alla år så är det här med täcken en sådan känslig punkt för vissa. Man ska inte ha täcke på sin häst eller man ska alltid ha täcke på sin häst. Jag säger så här: Antingen använder man täcke på sin häst eller så gör man det inte, valet är upp till en själv. För det är ju en själv som känner sin/sina hästar bäst och vet vad dom behöver för att må bra. Så det så.

Men nu ska jag göra mig klar för jobbet, börjar jobba klockan 08 och slutar 16.30, sen drar jag vidare till stallet för att rida lite, hoppas att det då har slutat regna/snöa… broddarna är ur på hästarna och jag har sommardäck på bilen…! Känns lovande det här! Hoppas ni får en fin dag så hoppar jag in här senare och berättar om ridpasset/stallet.

Ni ska inte tro att det kommer vara skinande ren utrustning eller kläder på den här bloggen, här trivs vi allra bäst i skitiga boots och mjukisbyxor när vi är i stallet!

En reaktion till “Välkommen Torsdag

  1. Har länge i te förstått mig på där är med täcke, behöver hästarna täcke sätter man på de. Vilket man avgör själv, gissa kanske måste gå med täcke pga sjukdom. Håller med dig totalt, önskar bara fler kunds tänka så 😀

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *