Vi tar allt från början

Vi tar allt från början

Denna helg har varit händelserik, minst sagt! Och jag ska berätta för er vad som hänt under helgen. Först en liten sammanfattning av det hela:

1. Mormor från Stockholm på besök
2. Rättviksmarknad
3. Lägga golv
4. Motionera Bubblan
5. Långpromenad på 9 km
6. Avslutade helgen med akuten

Fredagen gick hyfsat att ta sig igenom och lördagen gick åt att gå med min mormor och mamma på Rättviksmarknad som är en höjd punkt under våren och även hösten. Jag fyndade en fleecetröja, tröjor till mina brosbarn samt plåtmatlådor till sambon, så några bra fynd tycker jag allt att jag gjorde. Vidare hem där jag tog det lugnt i några timmar och med lugnt menar jag att jag försökte lägga golv på mitt kontor, men det gick inte alls bra. Så jag gav upp och åkte till stallet och red Bubblan (kommer ett enskilt inlägg om det ridpasset), sedan vidare hem där jag och sambon kollade på film och bestämde oss för att på söndagen skulle vi gå från Bjursås (där vi bor) till Grycksbo för att hämta hem hans ena bil. Sagt och gjort när vi vaknade på söndagen så åkte vi först till affären och köpte lunch och lite annat smått och gott som kan behövas till en långpromenad i skogen. Att åka bil mellan Bjursås och Grycksbo tar max 10 minuter meen vi ville ta skogen och stigarna där och gå istället.

Vi tog med hunden och så började vi gå, promenaden var på strax 9 km och vi stannade för lunch och fika under promenaden. 2½ timme tog det för oss att gå och vi kom hem till svärföräldrarna i en bra tid för bullarna var precis klara och togs ur ugnen. Fikade lite och stannade till hos sambons syster som fått barn. Pratade lite där och åkte sedan hem, tänkte att nu ska vi inte göra något annat idag. Jag drog igång dammsugaren och började dammsuga men han inte mer en att dammsuga köket och hallen innan sambon kom inspringandes i baröverkropp och sprang raka vägen in på toaletten. Frågade chockat ”vad sysslar du med?” till svar under vattenkranen får jag ”VARM GLYKOL”. Faaan får man säga här och jävlar också, en slang gick alltså sönder på bilen när sambon står och kollar ner under huven och så sprutar det varm glykol (kylarvätska) på honom, i ansiktet och på vänster armen. Ringer svärmor i panik och hon beordrar oss att gå ner i duschen och duscha av honom och efter det så väljer vi att åka in till akuten.

På akuten kollar dom på armen och ansiktet, ansiktet klarade sig faktiskt bra, han hade en väldans tur!! Inget i ögonen och det mesta kom på hakan och halsen, men det blev som en solbränna. Armen där emot var verkligen super röd och det började komma blåsor. Så dom lindade om den och fick vi hämta medicin på apoteket och åkte sedan hem. Phuuu, kvällen avslutades med pizza och cola i soffan. Herregud alltså, vilken dag! Först promenaden och efter den ville vi ju bara ta det lugnt och slappa, meeen det blev akuten och en brännskadad arm istället. Suck. Men alla mår bra och sambon är sjukskriven och ska på återbesök i veckan för att kolla hur det ser ut.

Så kan det gå om vi säger så. Men idag känner han ingenting på armen och får ta det lugnt hemma, energin går åt till att läka armen så lite slö skulle jag vilja säga att sambon är. Men mår bra. Så han hade enorm tur, det hade kunna blivit MYCKET, MYCKET värre. Läkarna sa att det var bara första gradens brännskada, men eftersom det är glykol så kommer armen se riktigt otäck ut nu en tid framöver. Jag hoppas bara att han INTE får ett fult ärr jag.

Från promenaden från Bjursås till Grycksbo totalt 9 km.
Lunch stopp på promenaden!
Sambons vänstra arm som blev värst brännskadad av glykolen…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *