Tävlingshelg – FREDAG

Tävlingshelg – FREDAG

Nu äntligen hoppar jag in här på bloggen för att dela med mig av hur våran tävlingshelg har sätt ut och hur det gått när vi tävlat. För att inte göra det så rörigt så kommer jag dela upp hela helgen i tre olika inlägg som handlar om tre olika dagar, fredag, lördag och söndag. Helgen har rullat på bra och allt har gått bra, eller ja det beror på hur man ser det. Men roligt har vi haft i alla fall, det är väll huvudsaken!

På fredagen så stod det först jobb på schemat, jag jobbade 07.00 till 15.30, åkte sedan hem för att packa in allt i min bil, tävlingskläder, vanliga kläder, toalett-artiklar och lite sådant som ska med och kommer att användas över en helg, sen att jag packade så jag skulle kunna vara bort en månad, det var ju en helt annan sak. Efter det så åkte jag vidare för att plocka upp Sofia, vi packade in hennes saker i bilen och åkte vidare till stallet.

Väl i stallet så minns jag inte riktigt vilken ordning vi gjorde allting i, men jag vet att vi plockade lite mer saker som skulle med och la in det i transporten och sen duschade vi av Bam först. Sedan duschade vi Bubblan och självklart så använde vi produkter från Galloping Goop på Bubblan när vi tvättade honom. Däremot så märkte jag att kombinationen Galloping Goop De-greaser och Hästsalva Skillingaryd från Hööks inte var en så br kombination, vi skulle ha schamponerat benen först med vanligt schampoo och sedan låtit det torka och sen haft på De-greaser, för benen blev helt gråa efter dom torkat för att hästsalvan kom ut på pälsen/ytan. Så den kombinationen kör vi inte på igen, då schampoonerar jag hellre benen först och låter dom torka, eftersom de-greaser ska man smeta på, på torra ben.

Efter vi duschat dom så gjord vi dom klara för transporten och lasta in det sista och så gasade vi iväg, resan gick bra till övernattningsstallet i Vikarbyn, Rättvik. I det här stallet har jag spenderat många timmar i eftersom jag både bott på gården samt haft en häst där som jag skött om under mina år på gymnasiet. Det var härligt att träffa Lasse och Christina igen, Lassa ställde som vanligt frågan ”När flyttar du hit till oss igen då?” haha saknar att bo där och saknar tiden där. Så det var både jobbigt att besöka men samtidigt super härligt att vara tillbaka på ”hemma plan” för min del.

Vi installerade hästarna i boxarna och gjorde i ordning frukost, så som hö och kraftfoder. Nattade hästarna och gasade vidare till affären i sista sekund för att hinna köpa både middag och frukost. Det blev fiskgratäng till frukost, massa godis, dricka och choklad puffar och mjölk till frukost, näringsrikt och bra… haha är det något vi suger på så är det att äta bra och ordentligt när vi är borta så här, det blir oftast det billigaste och enklaste att äta.

Sen åkte vi vidare till lägenheten vi skulle sova i under helgen, mycket mysig och fin lägenhet med härlig utsikt över Siljan och delar av Rättvik som syntes bakom trädtoppar. Vi duschade och kom i säng kring 00:00 och slocknade och vaknade trötta klockan 06.00 på Lördag morgon! Läs nästa inlägg för att se hur det gick för oss under lördagen!

Shettisarna var nyfikna när vi kom och stod och tittade in i stallet, den ena låg också och sov, super söta! Den lilla skäcken kunde liksom gå under magen på Bubblan, sååå liten och söt!

Bubblan blev HELT kär i shettisarna! Han favorit är ju just ponnysar!
Framme på Bergsäng där vi son under helgen. Lägenheten låg ovanför graget som syns till höger i bild. Dröm läget och dröm garaget verkligen!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *