Morgontur

Morgontur

Hej och Hallå!
Idag började min dag med att jag åkte till stallet för att släppa ut hästarna, medans jag var där så passade jag på att motionera Bubblan också. Men innan jag tog ut honom på en tur så släppte jag ut kaninen gav den mat och allt sådant, gav hästarna frukost och gjorde klart stallet. Plockade in Bubblan och gjorde oss klara för en ridtur, skönt att rida på morgonen när det först och främst inte är så varmt och så slipper man dom värsta knotten, myggorna, flugorna och bromsarna. Men tyvärr så checkade väldigt många knott och bromsar in på våran ridtur, så vi lyckades inte komma undan dom helt och hållet.

Bubblan var pigg och framåt, vi gick mest på stigar dag och lite hårt underlag. Travade och galopperade lite och han var pigg och glad. Vi gick förbi hans favoritställe, där alla shettisar i byn bor. Det kryllar av shettisar och varje gång vi går förbi där så tror Bubblan att han hamnat i himmelen, ponnysar ÄR det bästa Bubblan vet. Allra helst vill han vara omringad av dom och kunna stå och gnussa med mulen i deras päls.

Efter ridturen så skrubbade jag Bubblans alla knott/myggbett med hibiscrub. Passade också på att skrubba Bubblans ben med det, för att få bort allt äckel. Han som också har en tendens att alltid ha nya sår och ”plippor” på ben och kropp. Så jag gnuggade in honom och sköljde av, klädda på honom exemtäcket och släppte ut honom i hagen tillsammans med Bam som precis blivit klar med sin skoning, så en nyduschad och en nyskodd häst fick komma ut i hagen och äta hö.

Resten av dagen har varit fullrulle med att förbereda allt inför morgondagens avfärd mot HIgh Chaparral Horse Show, det är 50 mil dit för oss och vi ska dra släpvagn så det kommer att ta tid och man vill helst inte glömma något, hehe. Jag har lagat en låda med fläskfilegryta som vi ska äta där nere samt packat i ordning mina kläder, några av alla toalettartiklar, täcke och lite sådant. Min hatt ska också få följa med ner, dels för det är ju värsta horse showen men också för jag vill kolla om det finns någon där nere som kan hjälpa mig att forma om den, för den ser för jävlig ut just nu. Så det sista packas imorgon bitti när jag sminkat mig lite och ätit frukost, så kommer vi köpa mer frukost till helgen och middag under färden.

Nu blir det lite lugnt någon timme, innan jag och sambon är bjudna på födelsedags-grillning hos svärföräldrarna för att sambons lillasyster fyller år. Ska också passa på att mysa med Molly, deras 7-8 veckor gamla bebis samt att jag lär åka förbi stallet igen för att hämta lite saker där som jag glömt. Suck haha. Hatar att glömma saker.

Från morgonens ridtur!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *