HCHS 2019

HCHS 2019

Bättre sent en aldrig! Efter en vecka med mycket förberedelser inför min 25 års fest så har tiden till datorn och blogg inte funnits, den den historian har ni ju hört förut! Igår hade jag min 25 års fest och många kom för att fira mig, vilket var både roligt och uppskattat! Fått många fina presenter, men det kommer i ett annat inlägg! Ni ska ni få höra om våran resa till High Chaparral Horse Show 2019.

Torsdagen 27 Juni klockan 07.00 rullade bilen med husvagn mot High Chaparral. Jag tillsammans med Sofia, AK och Sofas sambo Adam packade in oss i bilen för att njuta av en helg med hästar, hatt och boots. En bilresa som skulle ta oss lite mer en 6-7 timmar att köra med husvagn samt lite stopp på vägen, lunch stopp och även två stopp för att handla nödvändigheter inför mini semestern. Drygt 50 mil åkte vi innan vi var framme och äntligen rullade in på området, med lite osäker guidning till våran campingplats så kom vi dit och kunde parkera samt slå upp tält och göra det hemtrevligt.

Hela vägen från lilla Bjursås till High Chaparral.

Helt ärligt så kommer jag inte ihåg vad vi gjorde efter vi hade ställt upp förtältet och kommit till rätta, antingen käkade vi middag eller så kollade vi på tävlingar. Fredagen bestod av att kolla i lite olika montrar, kolla på tävling och jag har äntligen fått sätt och upplevt Cutting, Working Cowhorse och andra fantastiska grenar inom western världen! Alltså WOW! Cutting måste vara det häftigaste som finns, helt ärligt!! Ryttaren väljer ut ett djur som sedan hästen har i uppgift att hålla ifrån sin hjord, alltså ryttare sitter bara där och håller i sig, får absolut INTE hjälpa hästen, hästen ska göra det själv, det är sååå häftigt att se!! Önskade att jag filmade eller tog kort, meen jag var förlamad och bara kollade! Där snackar vi cow-sense!!

Ni får ett filmklipp på olika hästar som utför Cutting:

Här nedanför ser ni ett filmklipp på när dom kör Cutting HELT utan utrustning, förstår ni nu att det är hästen som gör allt!? Visst är det häftigt! Jag vill också tillägga att i Sverige är djurskyddslagen riktigt hård och när kossor används till tävling så finns det en tävlingsveterinär på plats som när som helst kan bryta tävlingen om en kossa visar minst lilla stress. PÅ tävlingen på High Chaparral såg jag i alla fall två rundor under klasserna Working cowhorse där dom avbröt för att kossan visade att den inte ville, den la sig ner. Så då fick den kossan utgå och nästa fick komma in. Varje kväll kom också en lastbil och hämtade alla kossor och kom sedan tillbaka med nya kossor dagen efter, så kossorna skulle slippa vara där en hel helg, dom bytte alltså ut kossorna varje dag för att låta dom vila. Vi får till exempel i Sverige inte utföra moment som roping inte använda levande nötkreatur, så vi använder lådsas/plast kossor. Då heter dom olika momenten Dummy Roping, Dummy Tying, Dummy Stopping m.m. En Dummy är då alltså en plast kossa.

Så här kan en Dummy se ut!

Vi har sätt många fina hästar och duktiga ekipage, kollat på massvis med fina saker och önskat att vi varit miljonärer när vi gått runt där nere bland alla hästar och alla montrar! Jag köpte mig i alla fall en All That Western t-shirt, samt planscher till sambons framtida garaget, självklart med Volvo på. Sen har vi bara gått runt och drömt och kollat på saker, jag såg bland annat mitt dröm träns, alltså guuudarsskymning vad fint det var! Meen 2500 kr för ett träns kändes lite väll mycket för en fattig plånbok som min, så jag fick nöja mig med att drömma om det, och det är i alla fall gratis!

Vi har också under helgen hunnit fotografera mycket, vi fotograferade bland annat våran kompis Malin, bilderna på henne och hennes hingst Chili hittar ni i det här inlägget. Jag håller fortfarande på att redigera lite bilder, för jag tog bilder på ett annat ekipage också, samt några till som jag vet ville ha bilder.

Vi hade en super härlig helg med mycket häst, boots och hattar! Trevligt folk, god mat och härligt att få lämna Dalarna också. Även fast det var super skönt att komma hem, men det är alltid lite roligt och skönt att åka iväg så där! Meeeen blir det fler gånger så kommer jag absolut inte åka ner med husvagn, haha att åka 80 km/h i 50 mil, totalt 100 mil fram och tillbaka, det blir rätt långtråkigt, då hyr jag hellre stuga och kan åka bil ner så man kan hålla hastigheten för vägen i alla fall! Men en super rolig helg och jag är glad att jag följde med, har sätt många ansikten jag känner igen och som sagt klämt och känt på många fina prylar!

Och självklart så besökte vi själva parken också, kollade på Indianerna, kollade på en show och gick runt och hade det trevligt i solen! Brände sönder min vänster axel och fixade världens snyggaste linne-bränna! Som det ska vara alltså!

En show vi tittade på!
Arenan där dom körde showerna.
Ett par uuurrr söta boots till barn!! Höll på att köpa bara för att köpa dom!
Camping platsen, vita husvagnen där bodde vi!
Glass å frappe!!
Måste erkänna, grillat smakar LITE bättre när man är ute och campar!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *