Klar i stallet 00:00

Klar i stallet 00:00

Jag älskar värme, jag älskar sommar. Men när det kommer till att rida under dagen i stekhet sol, så njaa inte så lockande. Men när jag tänker på svinkalla dagar med snö så har jag hellre denna sommar och värme. Det går att rida, tidigt på morgonen eller sent på kvällen och igår blev det sent på kvällen. Vi åkte mot stallet kring 21 tiden och gjorde i ordning hästarna för en ridtur.

Vi red Floholm-vändan, en vända med mycket grusvägar men också in på en mysig stig. Bubblan var pigg och härlig, i traven fokuserade jag mest på att få oss tillsammans att springa på framåt och rakt, inte fokusera så mycket på det runt om kring. Gick hyfsat, jag var inte riktigt med så det gjorde att Bubblan blev lite off. Men efter lite trava fram så började jag göra lite samlingar, korta upp och högre form och sen släppa ut när jag fått det jag ber om och INTE öka farten på traven, utan bibehålla allt, samla – hålla ihop – släppa – gå kvar. Av 5 samlingar så ökade han traven 2 av dom, så jag är super nöjd! Vi har mycket att fin putsa på, men så är det alltid.

Körade samma sak i galoppen, samla – hålla ihop – släppa – håll kvar. Funkade stundvis bra, i galoppen vill vi gärna springa fort, fortare och fortast. Men fick till det jag ville och han var super duktig. Körde också några fina ökningar, sitta ner på rumpan och öka galoppen med sitsen, och han suger tag och ökar med hela kroppen. Super härligt. Inne på stigen så travade vi och i den sista lilla backen som är kanske 2 meter lång så ska ju Bubblan självklart bralla lös, så jag höll in honom och sen släppte på och han gjorde världens hopp rakt upp och framåt i luften, haha hoppade in i galoppen! Super roligt, sen busade han tills jag bröt av galoppen oc vi kunde skritta vidare hemåt. Stannade till hos min mor och pratade lite och fortsatte sedan hem till stallet.

Jag var hemma och färdig duschad och slängde mig på sängen vid 00:14 ungefär, helt slut. Men skönt att rida på kvällen, vi klarade oss bra ifrån både bromsar och myggor/knott, så det var skönt. Efter ridturen fick hästarna gå ut i hagen igen under natten, svalt och skönt!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *