Eget hästgodis

Eget hästgodis

Under alla år jag sysslat med hästar så har jag ALDRIG prövat gjort eget hästgodis, så jag fick ju bara lov att göra det idag när tiden till det fanns. Så här kommer mitt recept på hästgodis, jag har höftat lite med ingredienser bland annat på sirapen eftersom jag inte vill ha i så mycket sirap/socker för Bubblans skull. Hett tips, haha jag tyckte till och med att dom var goda! Sambon han smakade också, han tyckte dom smakade helt okej men dom smakade som ”typiskt hästgodis” haha.

Det du behöver är:
1 äpple
1 morot (stor)
3 dl havregryn
1 dl vetemjöl
120 g sirap

1. Sätt ugnen på 175 grader och ta fram en plåt med bakplåtspapper.
2. Riv morot och äpple. Jag rider moroten på minsta och äpplet på lite större. Krama ur överflödig ”fruktsaft” ur äpplet och moroten.
3. Häll ner i en bunke tillsammans med dom torra ingredienserna.
4. Tillsätt sirapen och blanda runt. Blir det för kladdigt så blanda ner mer mjöl och/eller havregryn.
5. Rulla till bollar, välj storlek själv på bollarna, dom håller formen i ugnen. Dom flyter ej ut.
6. In i ugnen i 15-20 minuter.
7. KLART, låt hästarna pröva och se vad dom tycker!

Ett enkelt recept tycker jag och det gick snabbt att blanda ihop allting. Allt som allt så tog det 30 minuter att göra dessa hästgodisar. Så passa på att baka lite hästgodis till era fyrbenta älsklingar!

Första delen, riven morot och äpple
Blandat i havregryn
I med mjölet
I med sirapen och blanda runt
Rulla till bollar och in i ugnen!
Färdiga!!
Runda hästgodisar!
Färdig! Utlovar film på när hästarna prövar godisarna!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *