Bara krångel ridpass

Bara krångel ridpass

Igår så red jag Bubblan på morgonen, gick upp och åkte iväg till stallet till 06.30 ungefär. Gjorde i ordning honom och skrittade iväg, tanken var att rida lite mjukgörande och fokusera på hans stela bakdel. Så vi red mest raktspår på vägen dit vi skulle. Gjorde lite tempoväxlingar i skritten som han gjorde riktigt bra. Travade fram i fri form och fri fart, han var duktig och smyg ökade inte i traven. Skrittade sista biten tills vi kom till en stor parkering som jag tänkte rida runt på.

Började i skritt och flyttade bakdel och framdel i en fyrkant. Fokus på att vara rak på sidorna efter jag flyttat önskad del, fram eller bak. Han var duktig, lite miss i kommunikationen ibland men det tar jag på mig. Tyvärr så började mina sporrar att krångla och åkte av så jag blev arg och kastade av mig dom, resultatet blev att rida utan sporrar.. mamma mia. Inte igen.

Gick inte så bra resten av passet, körde lite tempoväxlingar i traven med nedsittning, han kändes fin. Gjorde lite skänkelvikningar i skritt och trav. Han mjukade till sig fort och kom till ro i arbetet TILLS det cyklade förbi en människa på vägen och han gjorde en turbo omvändning där jag höll på att få tugga både kottar och stenar.. suck. Red runt lite till med blandade resultat, hoppade av och satte på sporrarna igen och red hemåt. På vägen hem så hoppade han till och kastade sig framåt för att jag tog ett löv från ett träd… japp. Vilket resulterade i att sporrarna halkade av och jag blev arg och tog av mig sporrarna igen och hängde dom på sadeln i remmar som sitter där. Red hem utan sporrar, är super nöjd med sporrarna i hel het men har tryckt ihop dom lite nu så dom ska sitta bättre på bootsen. Min häl på bootsen är så smal, så sporrarna måste vara kring 6-7 cm breda och det finns knappt i den storlek. Då är det barnsporrar och dom måste jag trycka på för kung och foster land istället…

Så här tyckte Bubblan om ridpasset x)
Vi gick ner till stranden innan vi gick hem, vi tittade på vattnet på behörigt avstånd. haha

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *