Full galopp

Full galopp

Gårdagens ridpass innehöll lite blandade övningar för mig och Bubblan, vissa gick bra och vissa gick så där. Mycket att jobba på men det går framåt hela tiden. Började med att skritta en bra bit från stallet först, skritta på ordentligt och lyssna när jag ber honom öka skritten samt sänka den.

Travade fram på fria tyglar, men det menar jag alltså att vi bara travar, han får välja placering för huvudet och trava på framåt. Det jag vill är att han ska fokusera framåt och trava på i ett bra tempo. Skrittade där efter lite och gjorde skänkelvikningar i skritten och över gick till traven. Funkade kanon åt vänster men höger gick lite segare, där behövde jag verkligen tänka på att komma in med en bra fart och tempo innan jag bad om skänkelvikning, annars flöt allt på bra här.

Gjorde några galoppfattningar och varierade mellan höger och vänster galopp. Sen rullade vi på lite och körde lite ökad galopp och lite kortare galopp. Varierade också med riktigt kortgalopp, ”vanlig” samt ökad galopp. Travade lite och så vända vid efter vägen vi red på, red förbi två lite skumma män som gick där, mitt i skogen, ingen bil syntes till och inte heller typ packning eller bärplockar-grejor. Kändes skumt så för att vara på de säkra sidan så travade vi förbi dom och fattade galopp när vi passerat dom.

På vägen hemåt var Bubblan piggare och ville gärna köra rally, men gick bra att få tillbaka och lyssnade när jag bad honom om lite kortare galopp och även högre form, på vägen hem så varierade vi formen i traven och galoppen mellan hög och lite lägre, inget jätte stort men där jag kände skillnad på honom. Han gjorde det bra, märktes att det var jobbigt. Sen rullade vi bara på i galoppen, fattade först höger galopp och rullade på sen bröt jag av och fattade vänster galopp. Efter vi rullat på en bit i samma fart så gick vi in i något kortare galopp och så gjorde vi ett kanon galopp ombyte, galopperade några steg till och gjorde ett till byte och sen ett till och bytena satt som smäck! Super roligt! Tänk att det alltid är enklare att göra galopp ombyten i skogen än i paddocken.

Det var våran ridtur det, både rolig och vi fick mycket gjort. Ett bra pass där han lyssnade bra, förutom sista galoppen, där ville han hellre lägga sig i korsgalopp och springa iväg, men han var väll trött. Så jag bröt av istället för att det skulle behöva bli någon miss i kommunikationen. Efter ridpasset smörjde jag på benen med kyllera, perfekt efter sådana här lite hårdare ridpass.

Kyllera från Swede Clay, köpt på Granngården 4kg för 189 kronor.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *