Wilma

Wilma

Chihuahua, f.2016

Wilma föddes den 31 Januari 2016. Det började med att jag och sambon blev sugna på hund, detta har vi varit bra länge men vi har inte hittat en passande och inte haft rätt tidpunkt i livet att skaffa hund, tills vi gav oss in mer i detta och insåg att det var perfekt. Läste på om rasen, Chihuahua, kollade uppfödare och gjorde allt man kan tänkas behöva innan man skaffar en hund, man ansvarar ju trotts allt för en annan individs liv. Så vi började leta hund och av en ren slump hittade jag Wilma som då hete Olivia på en bild i en Chihuahua grupp på Facebook, vi var egentligen intresserade av någon blandras med Chihuahua men jag fastnade direkt för Wilma, otroligt söt hund med utseende, vacker att titta på och söt. Så vi åkte och hälsade på uppfödare, föräldrar och självklart Wilma och hennes två bröder som var i samma kull.

Wilma var försiktig, men nyfiken. Vill först inte hälsa alls men vågade sig till slut fram, hon var busig och lekte massor och vi bestämde oss på plats att vi ville ha henne, Wilma veterinär besiktades UA och när hon var 9 veckor så kunde vi åka och hämta henne. Wilma var från första början hemma hos oss väldigt försiktig och tillbringade först många timmar i sin bädd. Men efter ungefär en dag så släppte det och hon började utforska lägenheten, hon bekantade sig med oss och alla spärrar har nu släppt, hon är den nyfikna, försiktiga hunden men det finns mycket i henne, liten men med stora åsikter har hon och är en fantastiskt trevlig hund på många sätt och viss, en familjemedlem och träningskompis.

Wilma är idag, i skrivandes stund 3 hela år, tänk vad tiden går fort när man har roligt! Wilma är idag fortfarande försiktig, vem som helst får inte klappa på henne, hon är kräsen när det kommer till mat och älskar livet mer en allt annat. Hon har ett hjärta av guld och är ärlig och snäll, i vissa situationer kan hon vara kaxig men viker sig snart och blir sitt lilla försiktiga jag igen. Hon tycker inte om att gå ut när det är kallt, då är det massor av jackor som åker på för att hålla värmen, kyla är inget för henne. Hon tycker dock det är roligt att leka i snön, men när det är lite varmare ute, dock får det inte vara kramsnö/blötsnö för det tycker hon är äckligt. Hon är en liten tjej med stora åsikter och hon älskar att dela huvudkudde med mig, hon älskar att leka med sina gossedjur som är större en henne själv, hennes bästavän/syster är en blandras som heter Freia, dom gör allt tillsammans, dom vandrar iväg mot solnedgången tillsammans, oftast, när inte Freia bestämmer sig för att tvätta golvet med Wilma…

Wilma är min räddare i nöden, mitt lyckopiller, hon som får mig att må bra och hon som förstår mig. Hon är en hussegris upp i dagen och skulle kunna vika sitt liv för husse. Matte duger bara när husse inte är i närheten. Wilma är med husse på jobbet om dagarna och ligger då i sin bur i grävmaskinen eller bilen, när hon inte får vara ute och springa när dom jobbar. Hon älskar värme och hatar kyla och vatten, att gå ut och gå när det regnar är rena självmordet om du frågar henne. Wilma kan lite olika saker som, sitt, sitt fint, ligg, buga, dansa, ”dutt” (hon duttar nosen på min tumme), snurra runt och vilken hand (välj rätt hand där godisen är). Vi tränar lite rallylydnad på skojs skull och hon älskar långpromenader i skog och mark.